Morales til Norge

I forbindelse med Evo Morales' besøk til Norge 19. og 20. mai arrangeres et åpent møte. Merk: nytt sted: Universitetsbiblioteket Blindern

Bistands- og miljøminister Erik Solheim bekrefter i et intervju med Klassekampen at Evo Morales kommer til Norge 19. og 20.

I Oslo arrangeres det en åpen debatt mellom Evo Morales og Erik Solheim på Blindern torsdag 20.mai, med klima som tema. Noe av det Morales trolig kommer til å ta opp under debatten er erklæringen fra klimakonferansen i Cochabamba i april, hvor 35000 deltakere fra 152 land var møtt opp. Erklæringen fra konferansen er kompromissløs både når det gjelder moder jords ubestridelige rettigheter, og det latinamerikanske folks suverenitet og rett til selv å definere klimakampen. Kvotehandel, REDD-prosjektet, produksjon av agrodrivstoff fordømmes som nyliberalistiske mekanismer for at den rike verden kan kjøpe seg fri for sine klimasynder. Morales har forpliktet seg til å fronte erklæringen i FN, og han vil trolig bruke også møtet med den norske regjeringen til å fronte denne viktige saken. Norge er med på flere klimatiltak, blant annet REDD og REDD-pluss initativer(Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation), som kritiseres av Morales, og det gjenstår å se om besøket vil få blant andre Solheim til å ta med seg dette viktige sør-perspektivet inn i klimakampen.

Det åpne møtet med sivilsamfunnet arrangeres på Georg Sverderups hus/Universitetsbiblioteket på Blindern, Auditorium 1,  torsdag 20.mai kl 09:00.

For mer informasjon se her.

Reidun Blehr Lånkan, daglig leder
Land