Solidaritets-suksess

Over 500 besøkende fikk med seg alt fra innledninger om kokablader og salvadoransk valgkamp, til salsakurs og kokende konserter. Politikk og kultur i skjønn forening gjorde Solidaritetsfestivalen 2009 til en kjempesuksess!

- Mange som tok turen innom hadde lite eller ikke noe forhold til Latin-Amerika før de kom hit. I ettertid har vi fått mange tilbakemeldinger på at folk faktisk har blitt litt klokere på hva som skjer på kontinentet. Veldig kjekt! konstaterer Kjersti Kanestrøm Lie, solidaritetsbrigadist til Bolivia via LAG høsten 2008. Solidaritetsfestivalen er en del av informasjonsarbeidet brigaden har gjort i etterkant av oppholdet i Bolivia.

- Vi hang opp små lapper med snikinformasjon om Bolivia og de politiske prosessene i landet, blant annet på toalettene. Dette var tydelig noe folk la merke til, og som det gikk an å lære noe av, sier høstbrigadisten.

image.php?id=10656

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Årets festival fant sted på teaterbåten M/S Innvik i Oslo, lørdag 13. juni. Tidligere har festivalen vært lagt til ulike parker i hovedstaden, denne gangen var det altså en båt, permanent lagt til kai, som var åstedet.

- Dette gjorde festivalen mer intim, og folk oppholdt seg stort sett i lokalene hvor det skjedde ting. Som publikum kunne du nesten ikke unngå å være tilstede på foredragene og når de politiske innleggene ble holdt, og det var selvsagt noe av poenget med festivalen, fortsetter Kjersti Kanestrøm Lie.

På det politiske programmet sto blant annet politikk og kokadyrking i Bolivia, NRKs dekning av de politiske prosessene i Latin-Amerika, det nylige valget i El Salvador - og chilensk mapuchekunst.

image.php?id=10657

 

 

 

 


 



 

 

 

Muligens ikke så politisk, men like fullt underholdende:
- Det var fantastisk å henge over båtripa og se 50 mennesker stå på asfalten og tråkke seg gjennom salsakurset, tilføyer Katrine Ringhus, også en av høstbrigadistene til Bolivia.

LAGs solidaritetsfestival har nå blitt en årlig tradisjon. Festivalen ble første gang arrangert sommeren 2005, i parken på St. Hanshaugen, av høstbrigaden til El Salvador i 2004.

Anne Siri Renå