Minneord om Milla

Med sorg mottok vi det triste budskapet om at vår kjære Milla Johanne Stavrum, økonomiansvarlig og styremedlem i Kvinneutvalget, ikke lenger er blant oss. Hun ble utsatt for en ulykke, og døde søndag 26. april.

Til minne om Milla Johanne Stavrum (1945-2009).

Det er med sorg og beklagelse at Kvinneutvalget i LAG sist uke mottok budskapet om at vår kjære Milla, økonomiansvarlig og styremedlem i Kvinneutvalget, ikke lenger er blant oss. Milla ble utsatt for en ulykke og døde søndag 26.april. 

Milla har i mange år vært et aktivt medlem av Kvinneutvalget i LAG, og har de to siste årene vært del av Kvinneutvalgets styre som økonomiansvarlig. 

Milla vil bli husket for engasjementet sitt for kvinners kamp i Latin-Amerika, og bidrag til Kvinneutvalgets arbeid både her hjemme og sammen kvinnene i Guatemala. Med et skarpt øye, erfaring og bakgrunn i økonomi var hun en uvurderlig del av gruppen, og hun beriket oss med innspillene sine. Milla var en forener og en glad person, samtidig som hun kunne si i fra i diskusjoner og på den måten utfordre oss. 

Milla åpnet dørene til hjemmet sitt både for oss i Kvinneutvalget og for kvinner fra Guatemala som har besøkt Norge. Vi vil huske omtanken og gjestfrihetn, og gode stunder i hjemmet hennes på Malmøya.

Milla gjorde også en stor innsats for bokprosjektet Fredsveverskene, et bokprosjekt om kvinners rolle i Guatemala. Nylig tok Milla initiativ til å få oversatt boka til norsk. Vi vil videreføre arbeidet hennes så godt vi kan.

Milla forlot oss alt for tidlig. Hun etterlater et tomt rom hos oss i Kvinneutvalget. Varme tanker går til Milla sin familie.

Begravelsen finner sted i Paulus kirke i Oslo, onsdag 6. mai klokka 15.00.

Les også minneord fra enkeorganisasjonen CONAVIGUA i Guatemala her.

Kvinneutvalget i LAG.
Land