Radiokino i Bodø: Mexico 1968

Latin-Amerikagruppene i Bodø inviterer til radiokino onsdag 24 april med Ingrid Fadnes; frilansjournalist, medlem av forskergruppa media, krig og konflikt (OsloMet) og medlem av LAG Norge.
Foto: Gran Om (Mexico)

Latin-Amerikagruppene i Bodø inviterer til radiokino onsdag 24 april. Ingrid Fadnes; frilansjournalist, medlem av forskergruppa media, krig og konflikt (OsloMet) og medlem av LAG Norge tar turen til Bodø, og pakker med seg radiodokumentaren hun har produsert "Mexico 1968".

Mexico 1968:
I 2018 var det 50 år siden studentbevegelsen verden over gjorde opprør mot autoritære regimer og kjempet for demokratiske rettigheter. 1968-bevegelsen har satt historiske spor, men det er ikke alle historiene vi hører om. I juli 1968 begynner studentbevegelsen i Mexico å organisere seg for fult og kravet om demokratiske rettigheter var ufravikelig. Flere universiteter går ut i nasjonal streik, brigader organiseres, kvinner tar politiske verv og studentbevegelsen får stadig større oppslutning. Høsten 1968 skal sommer-OL arrangeres i Mexico, og i Latin-Amerika, for aller første gang. Mexicos president, Gustavo Diaz Ordáz, har verdens øyne på seg...

«Mexico 1968» er en radiodokumentar om den mørkeste natt før OL-ilden ble tent i Mexico by den 12. oktober, og handler om et før og et etter i Mexicansk historie.

Ta med en venn eller tre, så sees vi der!
(Arrangementbanner er laget av Mexicanske Gran Om)

24. april, kl. 18:00-20:00
LAG-Bodø
Dama di, Sjøgata 18, 8006 Bodø, Norway
Facebook