LAG 40: Kampen om ressursene

Er en selvstendig industri- og energipolitikk mulig? Hva er konsekvensene av avhengighet til utvinningsindustrien? Er alternativene til den utvinningsbaserte politikken slik vi kjenner den fra Norge og Latin-Amerika reelle? Dette er bare noen av spørsmålene vi ønsker å diskutere under temamøtet "kampen om ressursene" lørdag 14.oktober.

For å innlede det hele har vi invitert Eduardo Gudynas, latinamerikansk tenker, økofilosof og professor i global rettferdighet og miljø. I løpet av den første halvtimen vil han si noe om hva utvinning av ikke-fornybare ressurser har betydd for utviklinga i Latin-Amerika. Han vil også dele sine refleksjoner rundt hva alternativene til råvareavhengighet og utvinning av ikke-fornybare ressurser kan være. 

Etter innledninga blir det debatt, og for å få satt det hele inn i en norsk kontekst brukes olja som eksempel! Med oss har vi Chris Parker (LO Oslo, internasjonalt utvalg), Vilde Lied (Latin-Amerikagruppene i Norge og Natur & Ungdom) og Andreas Ytterstad (Concerned Scientists Norway, redaktør for «Broen til Framtiden»). Ordstyrer Mariel Cristina Støen (Førsteamanuensis - Senter for utvikling og miljø)

Det vil bli satt av tid til å stille spørsmål underveis. Møtet vil simultantolkes til norsk og spansk. Og det er selvfølgelig gratis!

Eduardo Gudynas er en av de mest innflytelsesrike og kreative tenkerne innen miljøbevegelsen i Latin-Amerika. Gudynas er leder for Centro Latino Americano de Ecología Social (CLAES) i Uruguay (Latinamerikansk senter for sosial økologi). Han har særlig jobbet med bærekraftig utvikling og alternativer til økonomisk vekst og satt fokus på sosiale konsekvenser ved den råvareavhengige utviklingsstrategien som mange land i Latin-Amerika baserer seg på. Gudynas ble i 2016 tildelt Arne Næss Chair (æresprofessor).

Meld deg gjerne på arrangementet via Facebook. 

Møtet er en del av LAGs jubileumskonferanse som pågår i Oslo 13.-15.oktober, og arrangeres i samarbeid med LO Oslo. Fullt program finner du på nettsida og Facebook.

14. oktober, kl. 11:00-14:00
Latin-Amerikagruppene i Norge, LO Oslo
Aktivitetshuset K1, Kolstadgata 1, Tøyen
Facebook