LA-UKA i Bergen

11. og 12.oktober inviterer LAG Bergen til Latin-Amerikauka 2017. Kampen mot imperialismen. Kampen om ressursene. Folkets kamp i dagens Latin-Amerika.

KAMPEN OM RESSURSENE: Er en selvstendig industri- og energipolitikk mulig? 

Onsdag 11. oktober, klokka 19:00: Dilemmaene med å kunne finansiere omfordelingspolitikk og velferd i store økonomier, som er avhengig av ikke-fornybare ressurser gjennom en forandring til en miljøvennlig økonomi. Hva har utvinning av ikke-fornybare ressurser betydd for utviklingen i Latin-Amerika? Hva er alternativene til råvareavhengighet og utvinning av ikke-fornybare ressurser?  

Eduardo Gudynas er en av de mest innflytelsesrike og kreative tenkerne innen miljøbevegelsen i Latin-Amerika. Leder for Centro Latino Americano de Ecología Social (CLAES) i Uruguay. Gudynas ble i 2016 tildelt Arne Næss Chair (æresprofessor).


SOLIDARITET OG INTERNASJONALISME MED LATIN-AMERIKA 

Torsdag 12. oktober, klokka 19:00: Endringsprosessene i Latin-Amerika er under angrep – Rollen folkebevegelsene spiller i kampen for alternativer til nyliberalisme. USAs nye imperialistisk offensiv, mediamanipulasjon og utfordringene solidaritet med Latin-Amerika har.  

Ángeles Diez er doktor i statsvitenskap og sosiologi, og professor ved Universidad Complutense de Madrid.

11. -12. oktober, kl. 19:00-21:00
LAG Bergen
Bergen Offentlige Bibliotek: Auditorium ved Hovedbiblioteket