Fire nyanser av imperialisme

Hvilket fiendebilde har vi i dag? Har ideen om imperialisme slått sprekker? Hva vil det si å kjempe mot imperialismen i dag?

Kampen mot imperialismen har vært en samlende kamp for folkelige bevegelser i hele verden, en kamp som er grunnleggende til internasjonal solidaritet. Til tross for dette er det sjelden at man bruker begrepet imperialisme i analyse av dagens globale tilstand. Men stadig økt konsentrasjon av kapital og makt på få hender både i Sør og Nord, prekarisering av arbeidslivet, finansialisering av økonomien og kappløpet om naturressurser har ført til krig og flukt verden rundt.


Vi inviterer til debatt om imperialisme fra fire forskjellige perspektiver: imperialisme og miljø, imperialisme og selvråderett, imperialisme fra et feministisk perspektiv, og Norge og imperialisme. Francia Marquez, årets vinner av Goldman miljøpris blir med oss på møtet, sammen med Marie Sneve Martiniussen, samfunnsøkonom, rådgiver i Miljødirektoratet og nestleder i Rødt, representatner fra MST-Brasil, CNA-Colombia.

12. oktober, kl. 10:00-11:30
Kulturkirken JAKOB. Hausmannsgate 14, 0182 Oslo, Norway
Facebook