Åpenmøte: Venezuela i krise

PhD i Latinamerikansk kulturkunnskap og aktivist Even Underlid forteller om og viser bilder av sitt opphold i Caracas, Venezuela, sommeren 2018.

Et ny studie fra Universitet i Vest England med tittel, «Bad news from Venezuela: 20 years of fake news and misreporting.» viser til hvilken grad informasjon om landet har blitt manipulert av internasjonale medier, og hvem som står bak. For å vite om hva som virkelig skjer i Venezuela, om det man ikke får vite noe om i «mainstream» medier, er det derfor viktig å høre på en førstehands rapport av Even Underlid om sitt nylige opphold i landet. 

Etter en periode med store sosiale fremskritt under president Hugo Chávez, har landet i de siste årene havnet i en alvorlig krise, en krise som forsterkes av vestlige sanksjoner, samt stadige kuppforsøk og krigstrusler som skremmer andre land fra å samarbeide med Venezuela.

På vårt arrangement vil Underlid fortelle om det han så og lærte under sitt opphold, og stille kritiske spørsmål til den internasjonale mediedekningen av landet. Deretter inviterer vi til åpen diskusjon om Venezuela.

Møte er åpen for alle og gratis. Hjertelig velmommen!

10. oktober, kl. 18:00-20:00
LAG-Bergen
Maos, Det Akademiske Kvarter, Olav Kyrres gate, Bergen